ZUZANA MIKULCOVÁ-koncert

ZUZANA MIKULCOVÁ-koncert

Galéria

Speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová pôvodom z Rimavskej Soboty nie je na slovenskej scéne nováčikom. V roku 2010 sa stala víťazkou súťaže Nové tváre slovenského jazzu a poslucháči ju môžu poznať aj ako speváčku skupiny Sanyland. Pred rokom sa osamostatnila a začala skladať vlastnú hudbu a texty. Štúdium spevu, skladby a aranžovania populárnej hudby absolvovala na Pražskom konzervatóriu a počas štúdia sa predstavila aj v televíznom programe “Legendy popu”. Minulý rok spolu s kapelou predskakovali britskému spevákovi Jamesovi Bluntovi v bratislavskom NTC. Mesiac po tom získali druhé miesto s piesňou “Istý pocit” na 30.roČníku pesničkárskej sútaži “Košický zlatý poklad.

Zuzana hovorí o svojej tvorbe: “Piesne žánrovo definovať neviem. Beriem ich ako fúziu rôznych hudobných štýlov, ale čo všetky piesne spája je moja výpoveď v textoch, ktoré píšem v slovenčine.” Minulý rok spolu s kapelou získali podporu Slovenskej jazzovej spoločnosti a Hudobný fond im poskytol grant, vďaka ktorému nahrali a vydali minulý rok debutový album Slová. Album sa nahrával z časti pod producentskou záštitou štúdia Littlebeat (Andrej Hruška, Filip Hittrich), no podstatnú čast CD nahrala sučasná kapela, s ktorou koncertujú už vyše rok a pol v nezmenenej zostave.

Koncert Zuzany Mikulcovej ponúkame v rámci afretparty Noci s literatúrou. Pre účastníkov čítaní (s mapkou a označením absolvovaných čítaní) zdarma, pre ostatnú verejnosť: 2 €

Dĺžka podujatia: 45 minút
Dátum lokálnej premiéry: 23. marec 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.