PÚCHOVSKÉ KULTÚRNE LETO ´19 - JÚL

PÚCHOVSKÉ KULTÚRNE LETO ´19 - JÚL

Galéria

Púchovské kultúrne leto 2019 - JÚL

Vstup na všetky podujatia je voľný.

V prípade predpovedí výrazne nepriaznivého počasia bude podujatie preložené do divadla alebo na iný termín.

Nedeľa 30.6. 18.30 h. pešia zóna

OTVORENIE PÚCHOVSKÉHO KL:

OLD SCHOOL BROTHERS

Vyhodnotenie IV. ročníka súťaže „ZA SAMÉ JEDNOTKY LETO NA JEDNOTKU“

alebo Byť šikovným v Púchove sa oplatí! Žrebovanie cien primátorkou mesta i sponzormi súťaže, blahoželanie víťazom plus vystúpenia: detí zo skupiny moderného tanca Smajlík, tanečníkov z klubu Salsa Cubana, i tanečnej show OLD SCHOOL BROTHERS. Tanečníci z profesionálnej skupiny (víťazi Slovensko má talent) vytvárajú dokonalú show, vhodnú aj pre toho najnáročnejšieho diváka.

Nedeľa 7.7. 19.30 h. pešia zóna

MIRKA MIŠKECHOVÁ, ROBO FAPŠO

Úspešná slovenská pesničkárka svoje vlastné piesne tvorí už 11 rokov, vkladá do nich osobitý humor a nadhľad. Získala niekoľko významných folkových ocenení, koncertuje doma, ale najmä v susednom Česku. Na konte má tiež duet so známym českým umelcom Xindlom X, na ktorého koncertoch pravidelne hosťuje. Róbert je folkový spevák, v ktorého hudba sa kolíše niekde na pomedzí folku a jarného slnka, presvitajú v nej motívy ročných období, prírody a čistej lásky k svetu, ktorá rovnako ako energia, nevytráca sa, ale presúva sa z miesta na miesto.

Nedeľa 14.7. 19.30 h. pešia zóna

FIKTÍVNY VENTIL

Dnes už legendárna púchovská kapela, ktorá vznikla ešte v roku 1994, sa po dlhšom čase opäť predstaví na domácom pódiu, v rámci púchovského kultúrneho leta. Slovenské nápadité texty a multi žánrový hudobný prejav je to, na čo sa môžete určite tešiť. Hrajú: Palo Zigo – gitara, Mario Ozimý – gitara, Peter Nošík – bicie, Pavel Vajda - conga/perkusie, Michal Kurej – perkusie. A ako spevák a bassgitarista „náš“ Michal Vidan – herec a režisér DS Homo Fuge.

Nedeľa 21.7. 19.30 h. pešia zóna

COUNTRY KRAVY

Skupina Country KRAVY vznikla pred 21 rokmi. Na našom javisku si zahrá po prvý raz. Jej repertoár vychádza z tradičných skladieb v oblasti country a bluegrassu. Huslistskou a speváčkou kapely je Jarka Hrubá, ktorú poznáte aj ako lektorku našich letných táborov či ex-divadelnú režisérku DDS Trpaslíci. Ďalší členovia kapely: Norbert Zajac – bendžo, spev, Pavol Huňa – gitara, spev, René Dunka– mandolína, spev, Juliana Zajacová – kontrabas, spev.

Nedeľa 28.7. 19.30 h. pešia zóna

3 DRIVE

Skupina vznikla okolo roku 2004 okolo výtvarníka a pesničkára Igora Cvacha. Od akustického folku sa postupne prepracovala k elektrickému folkrocku a bluesrocku. Kapela hrá vlastný repertoár aj coververzie známych hitov, hlavne zo 60. a 70.rokov, predstavila sa na viacerých hudobných festivaloch a na pódiách v rôznych slovenských a českých mestách. Nám predstavia aj svoj čerstvý album Znaky doby (apríl 2019).

------------------------------------------------------------------------------

PÚCHOVSKÉ TÁBOROVÉ LETO – JÚL´19:

Obľúbené denné tábory pre Vaše deti:

8.-12.7. TVORIVÝ (6-10 rokov)

15.-19.7. ROZPRÁVKOVÝ (5-10 rokov)

22.-26.7. FOLKLÓRNY (6-12 rokov)

29.7. – 2.8. DIVADELNÝ (5–10 rokov)

Celotýždňový program, obed, pitný režim, darčeky, fotky a veľa prekvapení... Info aj na osobitnom plagáte.

VÝSTAVA V DIVADLE PÚCHOV:

„13 DIMENZIA“

PETRONELY VLHOVEJ

Umelecké, úžitkové sklo - dizajn, objekt, maľba, šperky...

Vstup voľný. Výstava potrvá do 31.8.2019.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Dátum lokálnej premiéry: 30. jún 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.