OCKO

OCKO

Galéria

Ockovia hovoria vždy to isté: "Kde máš mamičku?" :)

Perfektne zvládnutá, plná dobrého humoru a super myšlienok.

One man show Romana Pomajba

Tehotenstvo, výmena plienok, utišovanie plačúceho bábätka, nočné vstávanie... a život je zrazu naruby. Aj keď si všetky tieto radostné starosti primárne akosi viac spájame so ženským pohlavím, ani muž nie je v rodičovskej role nestranným hráčom. Aké sú úlohy, pocity, otázky a kuriózne príhody novopečených ockov, rozpráva herec Roman Pomajbo v jedinečnom predstavení s výstižným názvom Ocko.

A divadelná hra, ktorú si môžete pozrieť 14.6.2017 o 19:00, je vskutku unikátna. ide totiž o absolútnu novinku, takzvanú „one man show“, kde na pódiu vystupuje iba jediný herec. Roman Pomajbo je sám šťastným tatinom, a tak pridáva do rozprávania vlastné vsuvky, improvizuje, zabáva a necháva nás vstúpiť do svojho sveta. Ocko napríklad vysvetľuje, aké nočné hry hrajú novopečení rodičia, len aby im ratolesť neskazila vytúžený spánok. Pýta sa, ako je možné, že tehotná manželka dokáže mať chuť na zelený nanuk v kombinácii s pečeným kuraťom a prezrádza, aký traumatický je pohľad muža na gynekologické vyšetrenie. Ale napriek všetkým strastiam rodičovských povinností, keď už od vyčerpania iba bezcieľne pozeráte do neznáma a od večného naháňania svojho dieťaťa ste vykrútený ako paragraf, ste predsa len najšťastnejším človekom. Hra nabitá humorom a dynamikou zaznamenala celosvetovo veľký úspech. Pochádza z pera islandského spisovateľa Thorssona. Roman Pomajbo si však do roly vložil vlastné prvky a okoreňuje ju nielen svojimi skúsenosťami, ale aj jedinečným šarmom a strhujúcim hereckým prejavom.
Udržať totiž pozornosť divákov výlučne na svojich pleciach, zapájať publikum do dialógov a nestrácať pritom vtip a nasadenie, je skutočne obdivuhodným výkonom, ktorý si netreba nechať ujsť.

Predpredaj vstupeniek od 18.4.2017

Dĺžka podujatia: 70 minút
Dátum lokálnej premiéry: 14. jún 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Hrajú

  • Roman Pomajbo