PÚCHOVSKÉ KULTÚRNE LETO 2018 - JÚL

PÚCHOVSKÉ KULTÚRNE LETO 2018 - JÚL

Galéria

PÚCHOVSKÉ KULTÚRNE LETO 2018

JÚL :

Nedeľa 1.7. 18.00 hod. pešia zóna

OTVORENIE PÚCHOVSKÉHO KL:

Vyhodnotenie III. ročníka súťaže „ZA SAMÉ JEDNOTKY LETO NA JEDNOTKU“

s BYSTRÍK Bandou

Kultúrne leto zahájime vyžrebovaním víťazov súťaže: Byť šikovný v Púchove sa oplatí! alebo Za samé jednotky leto na jednotku! Atmosféru svojím vystúpením umocní aj vystúpenie úspešnej speváčky KARIN RILJAKOVEJ a našich najmenších tanečníkov z TS SMAJLÍK a koncert BYSTRÍKA a jeho „bandy“.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedeľa 8.7. 19.30 hod. pešia zóna

BON BON TRIO

Dievčenské hudobné zoskupenie Petra Humeňanská (spev), Katarína Kozelková (violenčelo), Marcela Vilhanová (akordeón, saxofón) hrajúce Paris City Songs - piesne z parížskych kaviarní plné emócií a silných melódií, ale aj svetové hity upravené do tejto podoby (Edith Piaf, Yann Tiersen, Juliet Gréco), no i ďalšie svetové hity Beatles, Queen, Nat King Cole ap.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedeľa 15.7. 19.30 hod. pešia zóna

MR. 56

Kapela hrajúca rock and roll a rockabilly 50.rokov. Elvisa, Chucka Berryho, či Johnnyho Casha. Možno aj La Bambu a Blue Suede Shoes. Hudbu z čias, keď sa ešte naozaj hralo na hudobné nastroje. Rock and roll je hudba! Rock and roll je rebel! Rock and roll je nesmrteľný! Rock and roll je životný štýl! - Oskara Szabóa (spev), Laca Svetlíka (gitara), Jozefa Fehéra (gitara), Krištofa Márka Szabóa (basgitara) a Mira Bartoša (bicie).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Streda 18. – sobota 21. cca 21.30 hod., po zotmení pešia zóna

BAŽANT KINEMATOGRAF 2018

Ďalšia séria neopakovateľných filmových večerov pod hviezdami. Štvorlístok úspešných SK/CZ filmov, v rámci celoslovenského projektu: Otcova volga (r. Jiří Vejdělek, 2018, ČR, 90 min.), Po strništi bos (r. Jan Svěrák, 2017, ČR/SR/Dánsko, 111 min.), Prezident Blaník (r. Marek Najbrt, 2018, ČR, 95 min.), Backstage (r. Andrea Sedláčková, 2018, SR/ČR, 90 min.)

Info aj na osobitných plagátoch.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedeľa 22.7. 19.30 hod. pešia zóna

CREEDENCE REVIVAL BAND

Tribute band americkej classic rockovej legendy Creedence Clearwater Revival (CCR) a jej lídra Johna Fogertyho. Kapela od svojho vzniku odohrala približne 150 koncertov doma i v zahraničí, prevažne v Rakúsku, kde sú skladby kapely CCR stále veľmi populárne a tešia sa veľkej obľube. V ich repertoári nechýbajú hity ako Have You Ever Seen The Rain?, Fortunate Son, Bad Moon Rising, Down On The Corner, Hey Tonight, Up Around The Bend, Looking Out My Back Door a veľa ďalších, ktoré navodia tú správnu atmosféru prelomu 60. a 70. rokov.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nedeľa 29.7. 19.30 hod. pešia zóna

MIRKA MIŠKECHOVÁ a RÓBERT FAPŠO

Úspešná slovenská pesničkárka Mirka svoje vlastné piesne tvorí už 11 rokov, vkladá do nich osobitý humor a nadhľad. Získala niekoľko významných folkových ocenení, koncertuje

doma, ale najmä v susednom Česku. Na konte má tiež duet so známym českým umelcom Xindlom X, na ktorého koncertoch pravidelne hosťuje. Na našom koncerte predstaví svoj debutový album Schizofrenik – optimista, ale nielen...

Róbert je folkový spevák, v ktorého hudba sa kolíše niekde na pomedzí folku a jarného slnka, presvitajú v nej motívy ročných období, prírody a čistej lásky k svetu, ktorá rovnako ako energia, nevytráca sa, ale presúva sa z miesta na miesto. Koncertne nám predstaví svoj čerstvý debutový veselo-zasnený album Jarné Piesne.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vstup na všetky podujatia je voľný.

V prípade nepriaznivého počasia bude podujatie preložené na iný termín.

Zmena programu vyhradená.

PÚCHOVSKÉ TÁBOROVÉ LETO 2018 - JÚL:

Obľúbené denné tábory pre Vaše deti:

9.-13.7. FOLKLÓRNY (6-12 rokov)

16.-20.7. TVORIOVÝ (5-10 rokov)

23.-27.7. REMESELNÝ (8-12 rokov)

30.7. – 5.8. MUZIKÁL (11-16 rokov)

Celotýždňový program, obed, pitný režim, darčeky, fotky a veľa prekvapení... Info aj na osobitnom plagáte.

VÝSTAVA V DIVADLE PÚCHOV:

MEDZISVETY

Autorky Vlasta Števková a Slavomíra Šlesarová v Divadle Púchov spoločne vystavujú po druhýkrát. Tentoraz sa Vlasta zamerala na štylizované stvárnenia jej staronového námetu – Kone. Kone nielen v kresbách, ale aj v skle. Slávka sa vrátila vo svojej tvorbe po dlhšej pauze k abstraktnej maľbe. Jej maľby majú podtitulok „Chlieb náš každodenný“. Abstraktné obrazy autorky vyjadrujú aj to snové, nadpozemské a duchovné v nás, rovnako ako i to pozemské každodenné a konečné v nás.

Dĺžka podujatia: 70 minút
Rok výroby: 2018
Dátum lokálnej premiéry: 1. júl 2018

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.