BAŽANT KINEMATOGRAF 2021

Galéria

BAŽANT KINEMATOGRAF V PÚCHOVE – pešia zóna, 21.00 h, vstup voľný !

23.8.2021

Bourák

Ondřej Trojan, Česko, Slovensko, 2020, 111 min.

Komédia zo súčasnosti – trochu čierna, trochu gangsterka, plná skvelej hudby a skvelých hercov.

24.8.2021

Cesta do nemožna

Noro Držiak, Slovensko, Česko, 2020, 90 min.

Veselý aj vážny film o odvahe, snoch, lietaní a slovenskom hrdinovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, ako ste ho ešte nevideli.

25.8.2021

3Bobule

Martin Kopp, Česko, 2020, 100 min.

Tretie pokračovanie letného kino hitu – príbeh renesancie lásky Kláry a Honzu na prekrásnej južnej Morave v čase vinobrania.

26.8.2021

Šarlatán

Agnieszka Holland, ČR, Írsko, Poľsko, SR, 2020, 118 min.

Strhujúca životopisná dráma inšpirovaná skutočným príbehom Jana Mikoláška – výnimočného muža obdareného liečiteľskými schopnosťami.

27.8.2021

Meky

Šimon Šafránek, Česko, Slovensko, 2020, 80 min.

Energický filmový portrét Mekyho Žbirku – predstavuje ho otvorene, úprimne, z tesnej blízkosti, v nečakaných súvislostiach a s humorom.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bažant Kinematograf je originálny kočovný typ „open-air kina“, ktorý zasahuje celé Slovensko. Od svojej prvej sezóny v roku 2003 sa postupne etabloval ako najväčší open-air filmový festival na Slovensku. Počas prázdninových mesiacov zastaví vo vyše tridsiatich rôznych miestach a jeho predstavenia navštívi tradične okolo 50 000 divákov. Jednotlivé zastávky majú štyri – päť dní, program tvorí kolekcia 5 celovečerných slovenských a českých filmov, a podľa dramaturgie jednotlivých ročníkov často aj vybrané krátke predfilmy. Jednotlivé zastávky majú štyri – päť dní, program tvorí a večerná projekcia pozostáva z jedného krátkeho a jedného celovečerného českého alebo slovenského filmu.

Projekciu filmov zabezpečujú dva štýlové retro-autobusy typu Škoda RTO, ktoré sú prispôsobené na profesionálnu kinoprojekciu. Z autobusou sa premieta na mobilné kino plátno, ktoré sa rozkladá približne dvadsať metrov pred autobusom. Diváci sedia vonku medzi autobusom a plátnom.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.