SOBÁŠNY LIST

Galéria

SOBÁŠNY LIST

19.9.2024, 19.00 h, DIVADLO Púchov

Uletená komédia o hľadaní lásky v manželstve. Zobrali by sme si svojho partnera po dvadsiatich rokoch spoločného života? Je potrebný k manželstvu sobášny list? Stereotypný život v manželstve sa obráti na ruby.

Divadelná hra „Sobášny list“ je z prostredia obyčajnej židovskej rodiny, ktorá odišla z Kibucu niekedy v druhej polovici 20.storočia. Muž pracuje a je hrdý na to, že zarába dostatočne na to, aby jeho manželka nemusela pracovať. Tak sa to patrí. Majú dcéru súcu na vydaj. Má nápadníka, mamičkinho synáčika. Celý život už dospelého Roberta riadi mamička od obsahu jeho vreciek až po svadbu, všetko musí byť na sto percent v poriadku. Nastáva problém so sobášnym listom rodičov nevesty, ktorý sa stratil. Vzniká množstvo vtipných situácii medzi starými manželmi, vyplávajú na povrch dlhoročné priania a sny, ktoré sú konfrontované s realitou. E. Kishon s majstrovským vtipom rozmotáva klbko deja a zase ho majstrovsky zamotáva. Divák sa pobaví aj prekvapí zvratmi o osudoch do vtedy tak všedného a stereotypného života rodiny.

Vzniká tu množstvo komických situácií, ktoré provokujú k zamysleniu. Hľadáme odpoveď na otázku: Zobrali by sme si svojho partnera po dvadsiatich rokoch spoločného života?

Účinkujú:

SOŇA NORISOVÁ,

DOMINIKA ŽIARANOVÁ,

MARTIN MŇAHONČÁK,

DÁVID HARTL

réžia: Vlado Fischer

výtvarné riešenie: Soňa Sadilková

Vstupné 23 €

Predaj vstupeniek:

pokladňa kina, kancelária, Púchovské informačné centrum, www.kultura.puchov.sk

Dĺžka podujatia: 145 minút
Dátum lokálnej premiéry: 19. september 2024
Dátum svetovej premiéry: 19. september 2024

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Štvrtok, 19. 9. o 19:00 Kúpiť
Názov: SOBÁŠNY LIST
Cena: od 23,00 €
Miesto: Divadlo Púchov
Hoenningovo námestie 2002
020 01 Púchov
Zobraziť na mape